Product added to basket

Sådan vedligeholder du olieret mahogni

Af Thomas Klestrup Udgivet den 11-01-2018

Giv dine døre og vinduer den bedste pleje

Vinduer og døre kan være fantastisk flotte elementer i træ. Men træ er et levende materiale, der har brug for ekstra pleje. Bliver overfladen ikke vedligeholdt med en god træolie, så mister træet sin smukke farve. Overfladen bliver slidt, mat og kan få små udtørringsrevner af sol, vind og vejr. Det gælder i sær for dine døre og vinduer, som hver dag udsættes for alle vejrets facetter, og netop derfor er det vigtigt, at du husker at pleje træet.

 

Gør dit arbejde let

Vi har lavet en guide til dig, der har behov for at vedligeholde døre og vinduer i olieret mahogni. Det gode ved arbejdet er, at for hver behandling du giver, kan du forlænge elementernes levetid. Får du tilmed givet træet den rette behandling, vil dine døre og vinduer stå som nye igen.

 

Hvornår behandlede du sidst dit mahogni?

Vi har to-delt guiden, så du kan finde frem til den rette behandlingen af dit træ, uagtet om du har fornyligt har givet behandling eller om det kræver lidt ekstra arbejde.

 

Én årlig behandling

Efter montering anbefales det, at elementerne behandles med en egnet ikke-filmdannende oliebehandling minimum én gang årligt eller efter behov. Husk på, at jo oftere du plejer træet, desto nemmere bliver dit arbejde fra behandling til behandling. 

Ikke-filmdannende oliebehandling kan for eksempel være Larco Secu Træolie type T030 klar eller med farvepigment. Egnet afrensning kan for eksempel være B3 Micronil 126 . 

OBS: Det er yderst påkrævet at frisede fyldninger og pladedøre vedvarende får rigeligt med olie.  

Før du går i gang, har du brug for...

Vi anbefaler dig følgende produkter, når du skal i gang med at behandle dine døre og vinduer i olieret mahogni. På vores webshop finder du alt, hvad du måtte have brug for til at komme i gang med arbejdet. God fornøjelse!

Har du givet olie indenfor de sidste 2 år?

Hvis dine døre og vinduer har fået olie indenfor de sidste 1-2 år og ikke er blevet nedbrudt i overfladen, anbefaler vi dig at give følgende behandling.

Følg de fire step:

 

1. Let slibning med sandpapir

2. Løse partikler afbørstes

3. Afrens med egnet middel mod belægninger og misfarvninger

4. Når overfladen er ren og tør påføres en egnet oliebehandling. Træolien påføres med pensel eller svamp. Overskydende olie fjernes med fnugfri klud for at undgå blanke pletter

 

Ved tørslibning på ikke nedbrudt overflade anvendes sandpapir i korn 180-220. Husk altid at slibe i træets længderetning, for undgå synlige ridser. 

Er overfladen gammel og slidt?

Ved gamle og slidte overflader, det vil sige, hvis elementerne er meget blakkede/uens i farven eller det er meget længe siden, de har fået olie, anbefaler vi dig følgende behandling.

Følg de fire step:

 

1. Let slibning med sandpapir

2. Løse partikler afbørstes

3. Afrens med egnet middel mod belægninger og misfarvninger

4. Når overfladen er ren og tør påføres en egnet oliebehandling. Træolien påføres med pensel eller svamp. Overskydende olie fjernes med fnugfri klud for at undgå blanke pletter

 

Ved tørslibning på nedbrudte overflader anvendes sandpapir i korn 150-220. Husk altid at slibe i træets længderetning, for at undgå synlige ridser. 

Fandt du svar på det du søgte?

Du er altid velkommen til at kontakte vores dygtige medarbejdere med uddybende spørgsmål.

Kontakt os

 

Har du flere spørgsmål indenfor området, kan du kontakte vores salgskonsulent for industrien, Thomas Klestrup på:

Tlf. 29273070

tk@lakgruppen.dk