Product added to basket

Sprøjtepistoler

Sprøjtepistoler findes i mange varianter med forskellige dysestørrelser alt afhængig af om du skal sprøjte klarlak, basefarve, eller primer. Hvis du har brug for hjælp så sig til - vi er her for det samme.

48 Produkter

Bredt udvalg af sprøjtepistol til autolak og maling

Med en sprøjtepistol kan du påføre maling, lak, primer og andre belægninger på en overflade hurtigt og effektivt. Uanset om du er en professionel autolakere, gør-det-selv-entusiast eller arbejder med industrilakering, er en sprøjtepistol et vigtigt værktøj til at opnå en glat og jævn belægning. I vores sortiment kan du finde både effektive prisvenlige "gør-det-selv” sprøjtepistoler samt mere avancerede professionelle high-end sprøjtepistoler fra velrenommerede mærker som Walcom, Sata, Iwata og flere.

Typer af sprøjtepistoler

Brug en malersprøjte til at udføre det samme arbejde på en brøkdel af tiden. De tre hovedtyper er air-powered (trykluft), airless og elektrostatiske. 

Trykluft sprøjtepistoler

Disse sprøjtepistoler anvender en lav-tryk væskestrøm blandet med komprimeret luft ved lufthætten for at forstøve materiale på en kontrolleret måde. Det bruges til påføring af maling/væsker med lav til medium viskositet hvor der ønskes en højkvalitets eller dekorativ finish. De er relativt nemme at bruge og vedligeholde, hvilket gør dem til et populært valg blandt professionelle og gør-det-selv-entusiaster. Der er tre muligheder for at tilføre væske/maling/materiale til en luftsprøjtepistol. Navnene angiver, hvordan maling føres ind i pistolen - og hver kommer med både fordele og ulemper.

 

Gravity feed spray gun (overkop sprøjtepistol) Sprøjtepistolen har en kop eller beholder på toppen af pistolen til væske/maling. Materialet tilføres via tyngdekraften ind i sprøjtepistolen og forstøves af den komprimerede luft, før det sprøjtes på overfladen. Ideel til lettere materialer, såsom vandbaseret maling og lak. Overkop sprøjtepistoler kræver mindre lufttryk for at forstøve malingen, hvilket betyder lavere oversprøjtning, mindre malingsspild og et større kontrolniveau for maleren. Typisk opnår du også en finere finish. En af ulemper er det er svært at male med sprøjtepistolen på hovedet, medmindre at du anvender sprøjtepistolen sammen med et kopsystem såsom 3M PPS, Q-Refinish Vacu Spray eller lignende. Denne type af sprøjtepistol er den mest anvendte inden for autolakering.

 

Siphon / Suction feed spray gun (underkop sprøjtepistol). Den har derimod en stor beholder, der er forbundet til pistolen via en slange. Materialet suges derefter ind i pistolen, hvor det forstøves af trykluften, inden det sprøjtes. Denne type sprøjtepistol er ideel til tungere materialer, såsom oliebaseret maling, og er bedre til at håndtere materialer med høj viskositet.

 

Pressure feed (Trykfødepistoler) føres normalt gennem en slange fra en lavtrykspumpe eller en tryktank og bruges i industrielle applikationer til at flytte store mængder væske gennem systemet.

Airless sprøjtepistoler

Airless sprøjtepistoler bruger højt tryk til at forstøve belægningsmaterialet og opnå en glat og jævn finish. Brugen af airless sprøjtepistol er ofte bedre på store områder på grund af fordelen ved den højere arbejdshastighed. 

Electrostatic sprøjtepistoler

Elektrostatiske sprøjtepistoler bruger en elektrisk ladning til at forstøve og påføre belægningsmaterialet. Dette giver mulighed for præcis kontrol over materialestrømmen, hvilket resulterer i en mere jævn og ensartet dækning. Elektrostatiske sprøjtepistoler bruges typisk i industrielle omgivelser, da de er ideelle til at påføre belægninger på metal og andre ledende overflader.

Valg af dysestørrelse 

Er du i tvivl om hvilken dyse størrelse som skal bruges til hvilke produkter. Undersøg først malingen/produktet, der skal sprøjtes. Helt kort, kan man sige, at belægning som er "tungere" vil kræve en større åbningsstørrelse. For eksempel er primere normalt tykkere  i konsistent end basefarve, så her anvendes typisk en 1,7 eller 1,8 mm dysestørrelse til at grunde de fleste overflader.

 

En tommelfingerregel du kan følge. Grundfarve/primer skal du bruge en større dysesstørrelse omkring 1,7 til 2,2. Når du skal i gang med basefarve er en anbefalingen 1,4 til 1,6 dyse. Til det afsluttende klarlak lag kan der sprøjtes med en dyse på 1,2 til 1,7. Vi anbefaler dog altid at kigge nærmere på malingsproducentens anbefalinger i tekniske datablade for det specifikke produkt.

Brug dedikeret sprøjtepistoler

Hvis budgettet tillader det, er der fordele ved at have et kontrolleret setup, hvor der er dedikeret sprøjtepistoler til de forskellige materiale som sprøjtes, fordi det tager lidt mere tid og kræfter at rengøre pistolen grundigt, før der sprøjtes et andet materiale. Med dedikeret sprøjtepistoler er arbejdsprocessen strømlinet og du er klar og mere fokuseret i sprøjtekabinen. Hvis det ikke er muligt, bør du overvejer at have mindst en sprøjtepistol kun at sprøjte klarlak. Derved undgår du at forurene det sidste lag klarlak med farve fra basefarve, hvis sprøjtepistolen ikke er blevet rengjort tilstrækkeligt.

Hvilken sprøjtepistol skal jeg vælge?

Med en række tilgængelige typer og mærker kan du finde den sprøjtepistol der passer bedst til dine specifikke behov, uanset om du er en professionel maler eller en gør-det-selv-entusiast.  Den type sprøjtepistol, du vælger, afhænger af dine behov og det projekt, du arbejder på. Du skal overveje følgende, hvilken materialetype du skal sprøjte med (er det vand- eller opløsningbaseret, omfanget/størrelse af lakering, dit budget og personlige præferencer for påføring og hastigheden.

Køb din næste sprøjtepistol online

Vi forhandler kvalitets sprøjtepistoler fra blandt andet WALCOM, SATA og Devilbiss til skarpe priser. Fandt du ikke hvad du søgte efter? Så sidder vores venlige kundeservice klar til at svare på spørgsmål.

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Vi prøver at være tilgængelige som muligt.

send besked

Send en besked

Skriv på messenger

Skriv på messenger

Skriv via Whatsapp

Skriv via Whatsapp

Bliv ringet op

Bliv ringet op

Ring til os

Ring til os

Send en besked

Vi sidder klar til at svare dig

Bliv ringet op

Spring telefonkøen over

Ring til os

Hvis du skal tale med os hurtigst muligt

+45 6315 6666

Odense

Stenhuggervej 30

5230 Odense M

Danmark

Åbningstider

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag Lukket
 • Søndag Lukket

Særlige lukkedage

 • mandag 25 december 2023
 • tirsdag 26 december 2023
 • onsdag 27 december 2023
 • torsdag 28 december 2023
 • fredag 29 december 2023
 • mandag 01 januar 2024

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Salg er klar til at hjælpe dig.

skriv en besked

Skriv en besked

bliv ringet op

Bliv ringet op

book et møde

Book et møde

Skriv en besked

 

Bliv ringet op

Book et møde