Product added to basket

Fortynder

En fortynder (også kaldet thinner eller verdünner) anvendes til at regulere viskositet og fordampningshastighed i maling, primer, fylder eller klarlak. Med en fortynder kan der justeres på de påføringsmæssige egenskaber, således at produktet kan anvendes optimalt i flere forskellige omgivelser, alt efter temperatur og fugtighed. Brug sammen med vores blandekopper.

93 Produkter

Fortynder til maling

En fortynder kan have mange formål og kaldes også opløsningsmiddel, thinner, solvent, terpentin og cellulose fortynder. Ofte anvendes som opløsningsmiddel til afrensning af pensler, værktøj og sprøjtepistoler efter brug eller fortynding af malinger.  En fortynder nedsætter viskositeten af maling/væsken uden at virke opløsende på bindemidlet. Eksempler er organiske opløsningsmidler og vand. Fortyndingsmidler tilsættes for at regulere malingers påføringsmæssige egenskaber, herunder viskositet og fordampningshastighed. Vær opmærksomhed på forholdet mellem reducer eller thinner/fortyndere, der skal anvendes i vandbaseret maling, opløsningsmiddelbaseret maling og akrylmaling, er forskellig.

Fortynder til autolak

I mange tilfælde giver det mening at fortynde bilmaling. Når du maler en bil, er der flere faktorer, der skal beregnes. Ved at bruge en fortynder til bilmaling kan det være lettere at påføre malingen, og den kan bruges til at opløse eventuelle tilstopninger, der kan opstå, når malingen påføres, og fortyndere nævnes ofte i produktets blandingsforhold.

Fortynder til klarlak

Ligesom med maling er fortynder også et godt valg, når klarlak udsprøjtes. Tilføjelse af en lille procentdel fortynder eller reduceringsmiddel vil fortynde din klarlak, hvilket gør den lettere at forstøve og giver den et bedre flow, mens den tørrer op.

Hvad er en fade-out fortynder?

Også kaldet udsprøjtningsfortynder. Det er såmænd en fortynder som anvendes i forbindelse med smart / spot reparation og har den egenskab at smelte eller blende den gamle maling sammen med den nye maling. Det gør hele reparationen hurtigere og nemmere.

Cellulosefortyndere og andre fortyndere

Vores brede udvalg af fortynder inkluderer cellulosefortynder og forskellige fortynder når du arbejder med træ, bil eller metal emner. Fortynder er i de fleste tilfælde nødvendigt. Vi anbefaler altid, at du følger producentens anbefaling til blandingsforhold, og dette inkluderer ofte fortyndingsmidler. Manglende overholdelse af producentens anbefaling vil ofte resultere i, at dit resultat ikke bliver som forventet. En fortynder bruges også ofte som rengøring af børster, sprøjtepistoler eller værktøj og maskiner efter malerarbejde.

Kan jeg bruge vand som fortynder?

Vand kan som udgangspunkt bruges som fortynder til nogle typer vandbaserede malinger, såsom latex- eller akrylmaling. Disse malinger er specielt designet til at være vandopløselige og kan fortyndes med vand for at forbedre deres konsistens og gøre dem nemmere at påføre. Vand bør dog ikke bruges som fortynder til oliebaserede malinger eller andre typer opløsningsmiddelbaserede malinger. Olie og vand blandes ikke, og brug af vand som fortynder til disse typer maling kan få malingen til at adskille eller krølle, hvilket resulterer i en ujævn og dårlig finish.

Stort udvalg af fortynder til maling, klarlak og autolak

Du finder alle vores fortynder uanset om det er til klarlak, spartelmasse, primer eller basefarve her på siden. Du kan få mere information og datablade på under de enkelte produktsider. Hvis du har spørgsmål til produkterne eller hvilken afrenser du bør vælge, så er du velkommen til at henvende dig til vores dygtige kundeservice. 

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Vi prøver at være tilgængelige som muligt.

send besked

Send en besked

Skriv på messenger

Skriv på messenger

Skriv via Whatsapp

Skriv via Whatsapp

Bliv ringet op

Bliv ringet op

Ring til os

Ring til os

Send en besked

Vi sidder klar til at svare dig

Bliv ringet op

Spring telefonkøen over

Ring til os

Hvis du skal tale med os hurtigst muligt

+45 6315 6666

Odense

Stenhuggervej 30

5230 Odense M

Danmark

Åbningstider

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag Lukket
 • Søndag Lukket

Særlige lukkedage

 • mandag 25 december 2023
 • tirsdag 26 december 2023
 • onsdag 27 december 2023
 • torsdag 28 december 2023
 • fredag 29 december 2023
 • mandag 01 januar 2024

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Salg er klar til at hjælpe dig.

skriv en besked

Skriv en besked

bliv ringet op

Bliv ringet op

book et møde

Book et møde

Skriv en besked

 

Bliv ringet op

Book et møde