Product added to basket

Fortynder og hærder

Hærder og fortynder er vigtigt når du skal i gang med at blande maling. En fortynder anvendes til at regulere viskositet og fordampningshastighed i spartelmasse, maling, primer, fylder eller klarlak. En hærders egenskaber er ofte at sørge for produktet tørrer op efter påføring og danner en holdbar lukket overflade. Bemærk visse produkter kan have en dedikeret hærder og fortynder. 

231 Produkter

Hvornår bruges hærder og fortynder i maling?

Fortynder og hærder er to forskellige tilsætningsmaterialer som kan tilsætte til malingen, hvis det er udviklet til det. Hvis du står overfor eller har købt en primer/grunder, basislak/autolak eller klarlak som er to-komponent, så betyder det du skal bruge en ekstra komponent for at gøre produktet "komplet". En hærder vil aktivere tørre/hærde processen og en fortynder anvendes til at regulere påføringsegeskaberne. Forholdene vil du altid kunne finde i det tekniske datablad. Bemærk at fortynder og hærder har hver sit formål når de anvendes i maling og kan ikke erstattes hinanden.

Fortynder til maling

Fortynder tilsættes til maling for at reducere dens viskositet eller tykkelse. Dette gør malingen lettere at påføre, forbedrer dens flyde- og udjævningsegenskaber og hjælper den med at tørre hurtigere. Fortynder bruges typisk sammen med oliebaserede malinger eller nogle vandbaserede malinger, såsom latex- eller akrylmaling, alt efter malingens bund og den ønskede konsistens.

Hærder til maling og autolak

Modsat er hærder et tilsætningsstof, der anvendes til at forbedre malingens holdbarhed og hårdhed. Det bruges typisk i bilindustrien og industrielle applikationer, hvor der kræves en holdbar finish. Hærder skal tilsættes ved  to-komponent malingssystemer, som består af en basislak og en hærder, der blandes i lige før påføring. Hærderen reagerer kemisk med basislakken og skaber en holdbar finish, der er modstandsdygtig over for ridser, kemikalier og andre former for slid.

Blandeforhold - følg producentens anvisninger

Forholdet mellem maling, hærder og fortynder er bestemt af fabrikanten og kan varierer alt efter hvilken type maling og hvilke omgivelser som malingen påføres i. Det er derfor vigtigt altid at følge producentens instruktioner for den specifikke type maling, der anvendes, samt den anbefalede type fortynder eller opløsningsmiddel, der skal bruges. Brug af den forkerte type fortynder eller opløsningsmiddel kan påvirke kvaliteten af malingen negativt og kan endda ende med at beskadige overfladen.

Køb fortynder og hærder hos os og få kvalitet til en stærk pris

Vi har nøje sammensat vores udvalg, så det omfatter de mest pålidelige produkter fra velkendte og stærke mærker. Så uanset om du arbejder på et lille gør-det-selv-projekt, eller du driver et professionelt værksted, kan du stole på, at vores udvalg indenfor fortynder og hærder leverer den kvalitet du har brug for. Handl hos os i dag og oplev den forskellen. Fandt du ikke hvad du har brug for eller har du spørgsmål - så sidder vores dedikeret team af eksperter er klar til at hjælpe

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Vi prøver at være tilgængelige som muligt.

send besked

Send en besked

Skriv på messenger

Skriv på messenger

Skriv via Whatsapp

Skriv via Whatsapp

Bliv ringet op

Bliv ringet op

Ring til os

Ring til os

Send en besked

Vi sidder klar til at svare dig

Bliv ringet op

Spring telefonkøen over

Ring til os

Hvis du skal tale med os hurtigst muligt

+45 6315 6666

Odense

Stenhuggervej 30

5230 Odense M

Danmark

Åbningstider

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag Lukket
 • Søndag Lukket

Særlige lukkedage

 • mandag 25 december 2023
 • tirsdag 26 december 2023
 • onsdag 27 december 2023
 • torsdag 28 december 2023
 • fredag 29 december 2023
 • mandag 01 januar 2024

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Salg er klar til at hjælpe dig.

skriv en besked

Skriv en besked

bliv ringet op

Bliv ringet op

book et møde

Book et møde

Skriv en besked

 

Bliv ringet op

Book et møde