Product added to basket
Loading
Loading

Guide til Rupes Bigfoot LHR polermaskine

Hvilken RUPES Bigfoot polermaskine du bør vælge

Arbejder du professionelt med overfladebehandling eller ønsker du prøve kræfter med polering af din bil eller en anden type overflade som ser en anelse trist, mat og brugt ud? Så er du kommer til den helt rigtige guide.

Efter du har læst denne guide, håber vi at du er blevet klogere på hvilke overvejelser du bør have, når du investerer i en ny polermaskinePolermaskiner kommer nemlig i mange afskygninger, både når det gælder mærke og diverse typer. De meste populære typer af polermaskiner er ofte Rotary og Dual Action.

Dual Action kontra Rotary

Valget kan være svært, men i bund og grund kan begge maskiner det samme, de gør det bare på hver sin måde. Hvis det er din første polermaskine, så vil en DA (Dual Action) maskine være at foretrække. For den uerfarne bruger kan en Rotary polermaskine hurtigt gøre mere skade end gavn for din klarlak. Du kan læse mere om de forskellige typer af polermaskiner

I denne guide ser vi på Rupes Bigfoot LHR som er en Dual Action polermaskine i høj klasse. Et stykke værktøj som er foretrukket af mange professionelle og bilpleje entusiaster.

Når man skal vælge polermaskine, er det ofte spørgsmålet, "hvilken én er bedst?" Og her må vi erkende, der findes ikke noget one-size-fits-all svar. I sidste ende, er valget altid baseret på brugeren og formålet. Men læs med og bliv klogere på LHR polermaskiner fra RUPES, så du kan vælge den bedste polermaskine for dig.  

rupes bigfoot lhr 15 vs lhr 21
rupes mark iii

Generelt om RUPES Bigfoot MARK III

Ved første øjekast kan de to maskiner virker identiske. Men inden vi dykker ned i detajlerne mellem LHR 15 og LHR 21, bør vi kort gennemgå betydning eller forskellen på MARK II og MARK III,

Du har måske bemærket at ffter hver bigfoot polermaskine, står der MARK efterfulgt med et romertal, hvilket blot repræsenter hvilken version/genneration som polermaskine tilhører. RUPES forsker og udvikler konstant i at forbedre deres produkter, således at Du som bruger opnår den nemmeste og bedste overfladebehandling.

Mark III repræstenerer den nyeste generation af Rupes, fra revolutionerede BigFoot polermaskine serie, og fået par lækre visuelle og ergonomisk forbedringer.

 • Gummi frontgreb 
 • Hastighedsregulator 
 • Progressive trigger
 • 9 meter ledning

Her kan læse mere om RUPES Bigfoot MARK III polermaskine.

Polermaskine til bil og overfladebehandling

Der kan muligvis være penge at spare ved at vælge en ældre model, men det kræver at man går på kompromis med nogle lækre ergonomiske opgraderinger i detajle og brug. Men det kommer alt sammen an på temperament, personlig præferencer og budgettet.

Men nu hvor vi har fået styr på forskellen på MARK II og MARK III, og du har en idé om hvilken en generation du kunne foretrække. Så lad os se nærmere på de tekniske data for at finde forskellen, fordi den ligger nemlig i detajlen på disse to næsten identiske, LHR15 og LHR21 polermaskiner.

lhr 21

Sammenligning af Rupes LHR 21 III vs Rupes LHR 15 III

TEKNISKE SPECIFIKATIONER LHR 21 MARK III

Ø bagskive: 150 mm - (6” in)

Udsving: 21 mm - (13/16” in)

Power: 500 (Watt)

R.P.M.: 3000 – 4500 (Omdrejninger per minut)

Vægt: 2,7 kg – (59,5 lbs)

Hastighedsregulering

Bagskive gevind: M8

Ledning længde: 9 meter – (29,5 ft)

TEKNISKE SPECIFIKATIONER LHR 15 MARK III

Ø bagskive: 125 mm - (5” in)

Udsving: 15 mm - (19/32” in)

Power: 500 (Watt)

R.P.M.: 3000 – 5200 (Omdrejninger per minut)

Vægt: 2,6 kg – (57,3 lbs) 

Hastighedsregulering

Bagskive gevind: M8

Ledning længde: 9 meter – (29,5 ft)

lhr 15 versus lhr 21

Forskellen ligger i detajlen

Designet på polermaskinerne er det samme, idet begge har det afrundede forreste håndgreb af gummi til bedre kontrol og støtte ved polering. Begge maskiner har pistolgreb, udløser og udløserlås og en god lang ledning der gør nemt at bevæge sig ubesværet rundt i bilen.

Som du kan se i overstående tabeller, har polermaskinerne næsten identiske specifikationer. Forskellen skal findes i polermaskinens orbir/udsving, RPM (omdrejninger per minut) og bagskive størrelse.

 • LHR 21 har 21mm udsving, 150 mm bagskive og 4500 max RPM. 
 • LHR 15 har 15 mm udsving, 12 mm bagskive og 5200 max RPM. 

Med et større udsving på Rupes LHR21 gør det muligt for polerpuden at dække mere område ved hver bane. Den større bagplade på LHR21 gør det muligt at køre større puder, hvilket gør det muligt at dække et større område på kortere tid. Men det større udsving gør polermaskinen (LHR 21) også er mere modtagelig for at at polerpuden ikke drejer korrekt rundt på buede og vinklede overflader.

Det er her, LHR15 kommer ind. Som nævnt er det særlige kendetegn for LHR 15 sit mindre udsving på 15 mm og 125 mm bagplade, som giver lidt aggressivitet og snævert arbejdsområde, fordi kontaktfladen mellem pude og polerpude er mindre, og det gør at LHR 15 er et mere velegnet valg på mindre overflader og mere buede områder.

Hvis du er ude at polere et helt små områder som spejlhuse, kan vi anbefale at anvende mindre polermaskiner som fx. LHR75e eller Ibrid Nano. 

Valget er dit

Som vi startede med at sige, er der ikke et svar at denne polermaskine er bedre end den anden. Men du skal tænke over hvilke overflader er det som du skal arbejde på, og hvordan ønsker jeg at arbejde. Og når du gør det, så skal inddrage de overstående specifikationer og forskelle som vi har listet.

LHR 15 Mark III opererer med et højere omdrejningstal pr. minut sammenlignet med LHR21 Mark III. Den øget hastighed giver tilsvarende mere korrektion og gør det med en pude diameter og udsving, som er mere velegnet til buede eller varierede overflader. 

Derfor er det anbefalet at LHR21 generelt der med et større udsving og pudesystem er velegnet hvor der er primært poleres større overflader og paneler. 

LHR15 udmærker sig som et mere detailer værktøj, der håndterer kurver og konturer mere effektivt, og vil derfor kan man drage en konklusion at LHR er at foretrække, hvis du skal vælge kun at have en polermaskine til polering af hele bilen. Men begge værktøjer producerer lignende resultater, men gør det med forskellig teknik og tilgang, og uanset hvilke polermaskine du vælger, vil du se ydeevne og resultater i højklasse fra bigfoot poler systemet.

Denne guide omhandler RUPES Bigfoot LHR polermaskine, som indgår i kategori Dual Action polermaskine. Hvis du vil vide mere om de andre typer af polermaskine så som Rotary, Triple Action kan du læse mere i vores guide: BLIV KLOGERE PÅ RUPES POLERMASKINE

Vi håber at denne guide har givet dig et indblik i hvordan du kan se forskel på de forskellige polermaskiner fra italienske RUPES. Hvis denne guide ikke er nok, er du altid velkommen til at kontakte os.

rupes lhr polermaskine italien

POPULÆRE RUPES POLERMASKINER

Har du brug for et godt råd?

Kontakt os

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Vi prøver at være tilgængelige som muligt.

send besked

Send en besked

Skriv på messenger

Skriv på messenger

Skriv via Whatsapp

Skriv via Whatsapp

Bliv ringet op

Bliv ringet op

Ring til os

Ring til os

Send en besked

Vi sidder klar til at svare dig

Bliv ringet op

Spring telefonkøen over

Ring til os

Hvis du skal tale med os hurtigst muligt

+45 6315 6666

Odense

Stenhuggervej 30

5230 Odense M

Danmark

Åbningstider

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag Lukket
 • Søndag Lukket

Særlige lukkedage

 • mandag 23 december 2024
 • tirsdag 24 december 2024
 • onsdag 25 december 2024
 • torsdag 26 december 2024
 • fredag 27 december 2024
 • mandag 30 december 2024
 • tirsdag 31 december 2024
 • onsdag 01 januar 2025
 • torsdag 19 december 2024
 • fredag 20 december 2024

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Salg er klar til at hjælpe dig.

skriv en besked

Skriv en besked

bliv ringet op

Bliv ringet op

book et møde

Book et møde

Skriv en besked

 

Bliv ringet op

Book et møde