Product added to basket
Loading
Loading

Guide: Bliv klogere på rupes polermaskine

rupes polish bigfoot system

Vælg den rigtige polermaskine 

Lad os starte med en definition på en polermaskine. Det er et værktøj til overfladebearbejdning af biler, både og fly, som retter lakfejl ved hjælp af en polerrondel.

At købe en polermaskine kan for mange, være en forvirrende og til tider en vanskelig opgave. Der findes mange typer, mange muligheder, mange mærker og ikke mindst mange forskellige priser at forholde sig til.

- Hvilken polermaskine skal jeg have?

Det er måske et spørgsmål du har stillet til dig selv. Læs med og bliv klogere på de forskellige maskiner og bevægelser. Vi sætter fokus på de forskellige fordele og egenskaber som vores polermaskiner fra RUPES besidder.

RUPES BIGFOOT POLISHING SYSTEMS

BigFoot serien består af et komplet udvalg af polermaskiner, polerpuder og compounds/polermidler, der alle er designet til at fungere i synergi med hinanden. Serien sørger ganske enkelt for en nemmere proces, reduktion i arbejdstiden og det primære mål, overflade af perfektion, så effektivt som muligt.

Der findes mange forskellige maskiner, hvilken er den rigtige og hvad er forskellen. Vi kigger nærmere på disse typer:  

 • Rotary
 • Gear-driven
 • Random Orbital
 • Triple Action
Se RUPES polermaskiner
rupes polermaskiner
rupes rotary

ROTARY polermaskine - hvad er det?

En rotary polermaskiner er kendetegnet ved den roterende skive, der roterer på en central akse. Det betyder at motoren på disse maskiner, driver poleringshovedet, som overfører kraften direkte til bagpladen, hvorpå skærings-, polerings- eller finishpuden fastgøres.

Dens direkte spind giver derfor puden mere friktion på lakken og det resulterer i en forøgelse af overfladens temperatur. Ved forkerte tryk og bevægelser af maskinen, øges også risikoen for at beskadige lakken og grimme hvirvelmærker.

Fordelen er, at hvis du søger at foretage korrektion af malingen eller kant-polering, er Rotary mere velegnet til denne type arbejde, da det giver dig mulighed for at fjerne lagene hurtigere og dybere end både Dual Action eller Orbital polermaskine.

En rotary polermaskiner er et rigtig godt valg for dem, der har lyst og tid til at lære maskinen at kende, da brugerens erfaring og færdighed afspejles direkte i resultatet. 

Af Rotary polermaskine foreslår vi

RANDOM ORBITAL POLERMASKINE - hvad er det?

Random Orbital polermaskiner er dual action og kendetegnet ved at de benytter sig af "tilfældige" orbitale bevægelser, der er drevet af den roterende akse i maskine. 

Den bevægelse maskinen laver, kan beskrives som et Q mønster som bevæger sig efter et større M’s bane. Mønstret skifter konstant form, alt efter hvor meget hastighed maskinen kører med. 

Der er dog også andre ting, der har påvirkning og effekt på mønstret, såsom polerpudens størrelse, mønstret af brugerens egne bevægelser, samt hvor meget slib og modstand puden laver i bilens lak. 

Fordelen er, at disse variabler, gør at maskinen aldrig laver samme mønster 2 gange, heraf navnet ”random orbital”. 

En Random Orbital Polermaskiner er et rigtig godt valg for dem, ønsker en sikker god allround maskine for selv de mindre erfarne, og dem der ikke vil gå på et kompromis med hensyn til effektivitet og kvalitet.

Af Random Orbital Polermaskiner foreslår vi

rupes rnadom orbital polermaskine
rupes gear driven polermaskine

GEAR DRIVEN POLERMASKINE - hvad er det?

En Gear Driven polermaskine er kendetegnet ved, at når operatøren trykker på aftrækkeren, vil polermaskinen genere to slags bevægelse, en orbit (udsving) og en rotation, hvor brugeren ikke har indflydelse på disse bevægelser. Bevægelserne er meget forudsigelse og skaber det nøjagtig samme mønster. Det kaldes også Forced Rotation Orbital.

Gear Driven bygger bro mellem Rotary og Orbital polermaskiner. Med Gear Driven serien, MILLE, har RUPES skabt en maskine med roterende bevægelse der kører i urets retning, kombineret med en lateral bevægelse, som betyder en bevægelse som forskydes væk fra centeret, præcis som vi kender det fra dual action. 

Hør Jason Rose, Global Director of Training fra RUPES forklare Rupes LK 900E BigFoot MILLE Gear Driven Polisher

Fordelen er, Gear Driven er nem at lære og bruge og skaber en god balance mellem kraft og sikkerhed. Gear Driven giver en utrolig stor cut effekt, men også den sikre arbejdsgang fra en Dual Action maskine for hologramfri poleringer. 

En Gear Driven Polermaskiner er et rigtig godt valg for dem der ønsker, sikkerheden fra orbitale polermaskiner og kraften fra rotary polermaskiner. Til sammen giver det et værktøj der nemt kan håndtere korrektioner og flot finish, og alt det, helt uden mange års erfaring. 

Af Gear Driven polermaskine foreslår vi

Triple Action Polermaskine - Hvad er det?

Triple Action introducerer en ny innovativ teknologi i den pneumatiske polerings kategori. Kombinationen af DA Random Orbital bevægelser og en epicyclic gearing, leveres der et højt drejningsmoment og en konsistent som ikke er set før, ved pneumatiske polermaskiner. 

Under en polering anvender operatøren typisk et variabelt pres/tryk på emnet, hvilket skaber en varieret friktion, som kan reducere motorens hastighed og effekt af polering. Men med Triple Action, udfører polerpladen en bestemt rotations bevægelse, ligesom dual action maskinerne, og kan dreje frit omkring sin egen akse. 

Ved brug af denne teknologi, reduceres indflydelsen fra en variabel ydeevne (den belastning som operatøren anvender), og det giver en større ensartethed af værktøjets ydeevne. 

Triple Action maskinerne er lette og kompakte, og kan benyttes med en hånd. Maskinen er ekstremt intuitiv og nem at manøvrere. Den nye type af polermaskine er velegnet til polering og efterbehandling på en malet overflade.

Fordelen ved, Triple Action er den specielle gearing, der sørger for drejningsmomentet opretholdes. Det betyder, at det tryk, der udøves af operatør, har langt mindre indflydelse på ydeevnen, og maskinen leverer derfor en ensartet ydeevne. Dette forbedrer overfladefinishen betydeligt, giver langt færre vibrationer og skaber dermed en flot ensartet polering.

Af Triple Action polermaskine foreslår vi

triple action rupes pattern
ibrid nano rupes

iBrid Nano - hvad er det?

Rupes Ibrid Nano er en del af familien BigFoot. Det er en lille håndholdt polermaskine specielt designet til polering på svært tilgængelige områder. Med sit ergonomiske design, LED batteri status og nem hastighedskontrol er iBrid Nano værktøjet til mange slags opgaver.

Rupes Big Foot Ibrid Nano kan indstilles til 3 typer af opgaver:

1. ROTARY ACTION
Korrektion af maling på kanter og flader med Ø30mm bagskive. Kan også benyttes med medfølgende børste til rengøring.

2. DUAL ACTION Ø3mm
Micro-sanding, denibbing og ultra high gloss polering med Ø30mm og Ø50mm bagskiver.

3. DUAL ACTION Ø12mm
Korrektion af maling og high gloss polering med Ø30mm og Ø50mm bagskiver.

Rupes BigFoot iBrid Nano har utrolig mange forskellige tilbehør dele, der kan anvendes til både polering, vandslibning og rengøring. 

Hvilken polermaskine bør jeg vælge?

Valget af hvilken polermaskine, afhængig virkelig af hvad vil du opnå, udseendet, emnet, graden af selvtillid og erfaring.

Der er fordele og særlige egenskaber ved alle typer af polermaskiner. Alle polermaskiner har samme formål, og derfor kan alle i teorien benyttes til det samme, det er blot op til brugeren formål og håndtering.

Fordi selvom Dual Action (DA) maskiner ikke tilbyder det samme som Rotary maskiner, når det kommer til korrektion og udbedring af lakken. Så producerer DA maskiner et fremragende professionelt resultat, og med fordelen, at det er sværere at gøre alvorlig skade på lakken sammenlignet med Rotary maskiner kan det være at foretrække. Omvendt vil Rotary maskiner i hænderne på den erfarne operatør udføre et fremragende resultat. Hvis man skulle opdele maskinerne groft op, kunne det være således:

Rotary - For den erfarne, da det kræver lyst og tid til at lære maskinen at kende, da operatørens erfaring og færdighed afspejles direkte i resultatet.

Random Orbital - For alle, et rigtig godt valg for dem, der ønsker en sikker god allround maskine, hvor der sigtes efter effektivitet og kvalitet. 

Gear-Driven -  For alle, et rigtig godt valg for dem, der ønsker sikkerheden fra Orbitale polermaskiner og kraften fra Rotary polermaskiner.

Triple Action - For alle, et godt valg for dem, der ønsker en kraftig pneumatisk polermaskine med stabilt drejningsmomentet, der leverer samme resultat uanset belastningen fra operatøren. 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?  

 

Har du styr på RUPES POLERPUDER?

De fleste puder er monteret på maskinen ved hjælp af en velcro bagskive, som gør puderne nemme af skifte undervejs i processen. Der findes en polerpude til alle formål.

Vil du øge produktiviteten og få det maksimale ud af det store udvalg af poleringpuder og rondeller? 

BLIV KLOG PÅ RUPES POLERPUDER

rupes polerpuder blå grøn gul hvid
rupes logo

VIL DU VIDE MERE?

Vi håber at overstående gav dig et indblik i et måske kommende valg af RUPES polermaskine. Er du fortsat i tvivl – så tøv ikke med at kontakte os på +45 6315 6666.

Så hjælper vi gerne med at finde ud af hvilken maskine du har behov for!

UDFORSK RUPES

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Vi prøver at være tilgængelige som muligt.

send besked

Send en besked

Skriv på messenger

Skriv på messenger

Skriv via Whatsapp

Skriv via Whatsapp

Bliv ringet op

Bliv ringet op

Ring til os

Ring til os

Send en besked

Vi sidder klar til at svare dig

Bliv ringet op

Spring telefonkøen over

Ring til os

Hvis du skal tale med os hurtigst muligt

+45 6315 6666

Odense

Stenhuggervej 30

5230 Odense M

Danmark

Åbningstider

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag Lukket
 • Søndag Lukket

Særlige lukkedage

 • mandag 23 december 2024
 • tirsdag 24 december 2024
 • onsdag 25 december 2024
 • torsdag 26 december 2024
 • fredag 27 december 2024
 • mandag 30 december 2024
 • tirsdag 31 december 2024
 • onsdag 01 januar 2025
 • torsdag 19 december 2024
 • fredag 20 december 2024

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Salg er klar til at hjælpe dig.

skriv en besked

Skriv en besked

bliv ringet op

Bliv ringet op

book et møde

Book et møde

Skriv en besked

 

Bliv ringet op

Book et møde