Product added to basket
Loading
Loading

Guide: Bliv klogere på RUPES polerpuder

rupes polermaskine

Valg af den rigtige polerpude

Vi anbefaler altid at benytte anbefalede BigFoot produkter sammen, for at undgå en øget vibration. En øget vibration påvirker ikke kun påvirker komforten og den overordnede sikkerhed for operatøren, men resulterer også i reduceret levetid af værktøjet. 

BigFoot systemet er designet til maksimal effektivitet, brugervenlighed og komfort. Ved brug af BigFoot med bagskiver og poleringspuder garanteres det bedst match for et reducerede vibrationsniveau.

Når det drejer sig om forskellige typer lak og maling, polermiddel og maskiner, kræver det også forskellige former for polerpuder, til at gøre arbejdet effektivt og sikkert. Der er mange variabler der skal tages i betragtning for en optimeret ydeevne. 

Læs med og bliv klogere på de forskellige fordele og egenskaber om Rupes polerpuder og rondeller.

Fire typer af polerpude

Polerpuderne er et af vigtigste elementer i en god poleringsproces

rupes blå polerpude

BLUE FOAM PAD COARSE

Det højtydende og aggressive blå skum er til at fjerne alvorlige defekter og slibemærker på overflader. Anbefales til step 1 polering.

En grov polerpude i skum med fast cutting, giver dog alligevel en flot finish. Tilgængelige til Random Orbital, Triple Action, Gear Driven og Rotary maskinerne.

Blå hætter (coarse) polermiddel/compounds anbefales til brug med disse puder.

rupes gul polerpude

YELLOW FOAM PAD FINE

Eliminerer moderate overfladefejl, samtidig med at den genopretter en højglans. Anbefales som afslutning af almindelige poleringsopgaver.

En fin gul polerpude i skum, med fine cut og giver en dyb gloss finish. Tilgængelig til Random Orbital, Triple Action, Gear Driven og Rotary maskinerne.

Gule hætter (fine) polermiddel/compounds anbefales til brug med disse puder.

rupes grøn polerpude

GREEN FOAM PAD MEDIUM

Til mindre overflade ridser fra kilder som som bilvask. En medium polerpude i skum, er med en medium-fast ydeevne og en topklasse finish. Tilgængelig for Dual Action Random Orbital og Triple Action maskiner.

Grøn hætte (medium) polermiddel/compound anbefales til brug med disse puder.

rupes hvid polerpude

WHITE FOAM PAD ULTRA FINE 

Den helt nye bløde skumteknologi fjerner fine ufuldkommenheder og skaber en utroligt højglans finish. Højt anbefales, når du bruger rotary maskiner på mørke farver. En meget fin hvid polerpude udviklet til at give en "show car finish". Tilgængelig til Random Orbital, Triple Action og Rotary maskiner. 

Hvid hætte (ultra fine) polermiddel/compound anbefales til brug med disse puder.

expanded resin rupes polishing pad

Til Random Orbital og Triple Action polermaskiner

RUPES "Expanded resin" polerpuder er specielt designet til Random Orbital polermaskiner, såsom LTA125 Triple Action Bigfoot Polisher og LHR21II BigFoot Random Orbital Polisher

De bevægelser som maskinerne har, skaber en høj mekaniske belastningen på skumpuderne, hvilket giver en stigning i den indre temperatur.  Den innovative "åbne celle" struktur i BigFoot skum puderne forhindrer dog opbygning af varme, der er genereret under poleringprocessen. 

Desuden sørger denne særlige struktur for maksimal effektivitet i poleringsprocessen, med minimalt nedadgående vertikal tryk fra operatøren. Centerhullet skaber en fremragende ventilation og varmespredning gennem særlige kanaler i bagskiven.

Det innovative design af de koniske puder optimere ydeevnen for de store udsving, og samtidig beskytter mod utilsigtet kontakt mellem bagplade og arbejds overfladen.

Expanded resin polerpuderne kommer i fire skumtyper:

 • Blå - Blue foam pad til fast cutting
 • Grøn - Green foam pad til medium cutting
 • Gul - Yellow pad pad til finishing 
 • Hvid - White foam pad til ultra fine finishing

TIL GEAR DRIVEN POLERMASKINER

Den nye Mille skumpude serie er designet til at maksimere overførslen af de mekanisk bevægelser ved Rupes Gear Driven polermaskiner til overfladen. Den koniske lavprofilerede polerrondeller er designet, efter at  kunne udnytte de effektive og konsekvente bevægelser som Gear Driven maskinerne skaber.

Polerpudens afkortede højde forbedrer brugeroplevelsen ved at reducere den samlede afstand fra arbejdsfladen og til operatøren, derved forbedres stabiliteten og kontrollen af poleringen.

Gear Driven polerpuderne kommer i tre skumtyper:

 • Blå - Blue foam pad til fast cutting
 • Gul - Yellow pad pad til finishing 
 • Hvid - White foam pad til ultra fine finishing
rupes polerpuder til gear driven polermaskine
rotary poler rondeller

TIL ROTARY POLERMASKINER

En skum polerpude optimeret til Rotary polermaskiner. Serien indbefatter tre typer skumplader design for at give operatør valg afhængigt af det ønskede resultat.

Den "åben celle" skum materialer blev valgt for at minimere overdreven varme. Pudeprofilen hjælper med at forhindre utilsigtet kontakt mellem bagpladen og panelet.

Puderne kommer i en tykkelse af 25 mm og kan købes med en diameter på 125 mm, 150 mm eller 165 mm.

Rotary polerpuderne kommer i tre skumtyper:

 • Blå - Blue foam pad til fast cutting
 • Gul - Yellow pad pad til finishing 
 • Hvid - White foam pad til ultra fine finishing

Øg effektiviteten i værkstedet

Rupes BigFoot Claw Pad Tool er multiværktøjet med fokus på effektivitet. Claw paden har en børste til rengøring af rester fra polermidlet. I den anden ende sidder en "klo", der bruges til at adskille puderne fra bagpladen. Leveres med eller uden den bæltemonterede holder.

Bigfoot Claw Pad Tool er et simpelt og billigt værktøj, der kan have en overraskende positiv indvirkning på effektiviteten.

- En ren polerpude giver en effektiv og ensartet polering

bigfoot claw pad tool
wool pads rupes

BigFoot Wool polishing pads

Uld polerpude serien er kompatibel med random orbitale og gear driven polermaskiner der er inkluderet i BigFoot. Uldpuderne er konstrueret af 100% naturlige fibre, der er fastgjort på en overflade af polyester.

BLUE WOOL POLISHING PADS COARSE

Det blå skum af den grove uldpude er mere stiv og tæt, hvilket maksimerer overførslen af maskinernes bevægelser til arbejdsoverfladen, hvilket giver en øget skæreevne.

Alle de grove uldpuder er konstrueret ved hjælp af to forskellige fiber længder, der skaber en dobbelt densitet uld overflade og et specifikt synligt mønster.

Denne sammensætning giver god balance mellem skæreevne og finish, sammenlignet med traditionelle uldpuder.

ANBEFALET POLERMIDDEL / COMPOUNDS

Vi anbefaler groft eller medium polermiddel/compounds Rupes Zephir eller Rupes Quarz, når de grove uldpuder bliver brugt med Random Orbital f.eks. LHR15 eller LHR21.

Når uldpuderne bruges med Gear Driven Mille maskiner anbefaler vi Mille Coarse polermiddel.

 

YELLOW WOOL POLISHING PADS MEDIUM

Det gule skum af medium uldpuden er meget mere fleksibelt for at muliggøre en forbedret kontrol over kurve og konturer, hvilket giver en flottere finish.

Alle de gule medium uld polerpuder har en ensartet 15 mm fiberlængde. Den bløde og fleksible uld, sammen med med et blødt og fleksibelt gult skumunderlag giver god skæring ved moderate defekter og et fremragende finish på de fleste overflader.

ANBEFALET POLERMIDDEL / COMPOUNDS

Vi anbefaler groft, medium eller fint polermiddel/compounds Zephir, Quarz, or Keramik, når de gule uldpuder anvendes sammen med Random Orbital så som LHR15 og LHR21.

Når uldpuderne bruges med Gear Driven Mille maskiner anbefaler vi Mille Coarse polermiddel.

Rupes BigFoot microfiber polerpuder

Microfiber pude serien er udviklet BigFoot random orbital polermaskiner. De innovative og patenteret RUPES mikrofiber poleringspuder fremstilles ved hjælp af en polyurethanharpiks, der direkte sprøjtes i strukturen mellem velcro-flade og microfiberen. Harpiksen tværbinder begge materialer som giver en stabil og sikker sammensætning uden brug af klæbemidler.

På grund af den unikke støbeteknik giver det en stabil pude med en konisk form, hvilket giver en mere glidende bevægelse og kontrol på emnet. Centerhullet hjælper endvidere med at aflede varme og at polerpuden sidder korrekt monteret.  

CUTTING OG FINISHING

Microfiber polerpuderne er fremstillet i to versioner, den blå grove til korrektions for at forbedre skæreevneens slibekapacitet og den gule fine til let overfladebehandling til at fremme glansen.

SPIRAL HULLER

Spiral hullerne i microfiber puder er en innovativ genistreg, der er en vigtig teknisk forbedring og givet i et unikt design. Microfiber puderne er udviklet til brug med BigFoot random orbitale polermaskiner. De nye spiral huller garanterer varmeafledning, letvægt for bedre balance og giver en kontrolleret spredning af polermidlet på overfladen.

FORDELE VED MICROFIBER POLERPUDER

 • Effektiv defektkorrektion på high solids eller keramiske klarlakker
 • Væsentlig reduceret poleringstid
 • Mindre støv på overfladen under polering
 • Komfortabel og nem at bruge.
microfiber pads rupes

HVILKEN POLERPUDE BØR JEG VÆLGE?

Ligesom valget af polermaskinen, er det afhængig hvilket slutprodukt der skal opnås. Valget af hvilken polerpude, afhænger af hvad vil du opnå, udseendet og emnets tilstand.

 

1. Valg af polerpude ud fra din maskine

Har du en Random Orbital eller Triple Action polermaskine, skal du primært gå efter polerpuder mærket med 9.BF, som er BigFoot Foam Polishing Pads (kendetegnet ved almindelig polerpude med en skrå/konisk skumkant). 

Har du en Gear Driven polermaskine, skal du gå efter polerpuder mærket med 9.BG, som er BigFoot Foam Polishing Pads mærket "Gear Driven" (kendetegnet ved et "low profile-design", meget flade)

Har du en Rotary polermaskine, skal du gå efter polerpuder mærket 9.BR, som er BigFoot Foam Polishing Pads mærket "Rotary" (kendetegnet ved en lige skumkant)

Bemærk at microfiber og wool polishing pads er kun kompatibel med henholdvis Random Orbital og Gear Driven polermaskiner.

2. Valg af størrelse

Polerpuder til Random Orbital og Triple Action er som nævnt, kendt for den skrå skumkant, der skaber en konisk form af polerpuden. Derfor vil betegnes disse polerpuder være angivet med mål på top og bund. F.eks. 9.BF150H BigFoot Polishing Foam Coarse Ø 130/150 mm.

RUPES polerpuder kommer i mange forskellige størrelser. 

 • 30 mm
 • 40 mm 
 • 70 mm
 • 100 mm
 • 150 mm
 • 180 mm
 • 200 mm  

3. Valg af grovhed

På polerpudernes varenummer vil du efter tallet som angiver størrelsen kunne se et af nedenstående bogstaver, som repræsenterer grovheden af polerpuden.

 • H = Blå, grov
 • J = Grøn, medium 
 • M = Gul, fin 
 • S = Hvid, ultra fin
 • U = UHS

 

Hvilken Rupes polerpude skal jeg så vælge?

Disse retningslinjer kan hjælpe dig næste gang!

1. Hvilken type af polermaskine har du? (Rotary, Random Orbital, Gear-Driven eller Triple Action)

2. Hvor stor er din bagplade? (30,40,70,100,150,180 eller 200 mm)

3. Hvordan er emnet nuværende tilstand og hvad er målet? (grov, medium, fin eller ultra fin) 

Hvis du mister overblikket over hvilke puder hører til hvad? 

Varenummeret er bygget op efter tal og bogstaver som fortæller følgende: type af polerpude / størrelse af puden / grovheden af puden.

De findes altså disse forskellige typer:

9.BF = Kompatibel med Random Orbital / Triple Action polermaskiner
9.BG = Kompatibel med Gear Driven polermaskiner
9.BR = Kompatibel med Rotary polermaskiner

9.BW = Uld, kompatibel med Random Orbital og Gear Driven polermaskiner
9.BFxx(F)x = "F" angiver microfiber, kompatibel med Random Orbital og Gear Driven polermaskiner

Har du styr på RUPES POLERMIDDEL?

Polermaskiner og polerpuder er intet værd uden det rigtige polermiddel. RUPES polermiddel er udviklet specieludviklet baseret på poleringsprocessen og maskiner.

Vil du øge produktiviteten og være effektiv ved din poleringsprocessen?

BLIV KLOGERE

rupes polermiddel
rupes logo

VIL DU VIDE MERE?

Vi håber at overstående gav dig et bedre indblik i et måske kommende valg af RUPES polerpuder. Er du fortsat i tvivl – så tøv ikke med at kontakte os på +45 6315 6666.

Så hjælper vi gerne med at finde ud af hvilken maskine du har behov for!

UDFORSK RUPES

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Vi prøver at være tilgængelige som muligt.

send besked

Send en besked

Skriv på messenger

Skriv på messenger

Skriv via Whatsapp

Skriv via Whatsapp

Bliv ringet op

Bliv ringet op

Ring til os

Ring til os

Send en besked

Vi sidder klar til at svare dig

Bliv ringet op

Spring telefonkøen over

Ring til os

Hvis du skal tale med os hurtigst muligt

+45 6315 6666

Odense

Stenhuggervej 30

5230 Odense M

Danmark

Åbningstider

 • Mandag 08:00 - 16:00
 • Tirsdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag Lukket
 • Søndag Lukket

Særlige lukkedage

 • mandag 23 december 2024
 • tirsdag 24 december 2024
 • onsdag 25 december 2024
 • torsdag 26 december 2024
 • fredag 27 december 2024
 • mandag 30 december 2024
 • tirsdag 31 december 2024
 • onsdag 01 januar 2025
 • torsdag 19 december 2024
 • fredag 20 december 2024

Hvordan vil du gerne kontakte os?

Salg er klar til at hjælpe dig.

skriv en besked

Skriv en besked

bliv ringet op

Bliv ringet op

book et møde

Book et møde

Skriv en besked

 

Bliv ringet op

Book et møde